Telèfon: 973 31 22 04   |   E-mail: c5006781@xtec.cat

El món de la luteria entra a l’institut

Els alumnes de batxillerat que aquest any cursen Literatura catalana com a assignatura de modalitat han pogut gaudir de les explicacions de Xavier Balcells (professor de viola i violí del Conservatori  Professional de música de Cervera i director de la Fira de lutiers de Cervera) al voltant del fascinant món de la construcció dels instruments de corda fregada, un tema relacionat amb la lectura que estan realitzant en aquests moments: El violí d’Auschwitz de Maria Àngels Anglada.

La novel·la ens trasllada a un camp de concentració del  tercer Reich on en Daniel, un lutier jueu, haurà de construir un violí que soni com els Stradivarius. Descobrirà més tard que la seva obra va lligada a la seva vida: si aconsegueix construir l’instrument en un temps determinat i sona bé, salvarà la vida, si no és així, serà víctima dels experiments amb humans que es fan al camp.

La construcció d’aquest violí serà un exemple de supervivència i de triomf de l’art i de la bellesa per damunt de la barbàrie humana.

{gallery}fotos17/luteria{/gallery}