Telèfon: 973 31 22 04   |   E-mail: c5006781@xtec.cat

Els alumnes del CFGM Manteniment Electromecànic visiten les instal·lacions de Borges International Group de Tàrrega

Aquest dijous 22 de març, els alumnes de Manteniment Electromecànic han realitzat una visita a les instal·lacions de Borges International Group, de Tàrrega, una de les principals empreses col.laboradores amb l’Ins Alfons Costafreda en la formació Dual dels nostres alumnes.

La visita es va iniciar a la planta de fabricació d’envasos on els van mostrar el procés d’assecat, fusió i injecció de la resina PET, i la posterior fase de bufat a alta pressió obtenint l’envàs adequat a cada producte.

Seguidament van poder veure la sala del panell de cata, on s’avalua els caràcters sensorials que determina la qualitat de l’oli, classificant les seves característiques, tant pel l’aroma com pel sabor.

Després els van mostrar el procés i instal.lacions de la filtració i la planta envasadora d’exportació, permetent veure els dipòsits de la planta, les bodegues i línies de producció. També van poder apropar-se a les línies automatitzades d’etiquetatge i paletització.

{gallery}fotos17/borges{/gallery}

 La visita va finalitzar als tallers mecànic i elèctric, que  és el lloc de més interès pels alumnes, ja que és aquí on alguns d’ells realitzaran la seva formació pràctica DUAL. Allí van poder conèixer les diferents tasques de manteniment mecànic i els mètodes de resolució d’avaries. Al taller mecànic els van mostrar el lloc destinat a la configuració de quadre elèctrics i l’àrea de programació dels sistemes automàtics d’autòmats i càmeres de visió artificial.

El CFGM de Manteniment electromecànic que oferta el centre és en modalitat DUAL i per tant és a l’empresa on els alumnes passaran una bona part de les hores del cicle,  adquirint coneixements pràctics en un entorn productiu real i rebent una experiència molt important per a la integració laboral futura, ja que molts alumnes s’incorporen a treballar en el mateix lloc on han realitzat l’estada de la seva formació pràctica en DUAL.

L’èxit d’aquesta experiència es troba en què l’Institut conegui la realitat i necessitats de les empreses de l’entorn; i a la vegada, que les empreses coneguin el treball de formació de nous tècnics que l’Institut està realitzant.  Una altra clau de l’èxit és que l’alumne pugui decidir i orientar-se en quina de les empreses vol o pot realitzar la seva estada DUAL segons les seves capacitats, aptituds i camí que vol emprendre.

Aquest últim punt és el que ha motivat que, els alumnes de primer i segon de CFGM de manteniment electromecànic hagin iniciat una ronda de visites a les empreses col·laboradores més importants de la zona per tal de poder conèixer la seva activitat.

Cal agrair a l’empresa Borges International Group l’oportunitat de conèixer les seves instal·lacions, per la col·laboració mostrada durant tants anys de compromís en el món de les pràctiques en empresa DUAL, i evidentment, per l’atenció que han tingut en cada moment que ho hem necessitat.