Erasmus+ KA103


INTERNACIONALITZACIÓ DE L’FP: KA103

Nou programa ERASMUS+ KA103

2019-1-ES01-KA103-061771

L’INS Alfons Costafreda ha estat mereixedor del segon KA103 per continuar amb la internacionalització de l'FP d'alumnes del centre de grau superior.

Dels anys 2014 al 2016 vam tenir un projecte de mobilitat d’educació escolar KA101 que va suposar la formació per 7 professors del centre en metodologia de l’ensenyament en llengua anglesa.

Del 2017 al 2019 tenim concedit un projecte ERASMUS+ KA103 degut que comptem amb l’acreditació de l’Unió Europea anomenada carta ECHE. Per això 5 alumnes de GS es van beneficiar de beques per estar 2 mesos fent practiques a Alemanya i dos professors es va beneficiar de la formació que suposa un job-shadowing també a Alemanya. Podeu trobar aquesta informació fent clic aquí.

Destacar que en aquests projecte una vegada avaluat pel SEPIE vam obtenir una nota del 84% aconseguint el 100% de finançament de les depeses realitzades.

Del 2019 al 2021 els nostres esforços han sigut recompensats amb un nou KA103, en aquests cas per 2 alumnes i un professor.

Aquesta acció KA103 té com a objectiu fomentar la mobilitat dels nostres estudiants de grau superior a qualsevol dels països participants del programa, ja sigui per a la realització d'estudis com de pràctiques en empreses.

En el nostre cas ho hem enllaçat amb el programa d’ ”Internacionalització de la Formació Professional mitjançant pràctiques en l’estranger”, desenvolupat per la regió sòcia: Landkreis Osnabrück (Alemanya). Es per això que la major part de les nostres mobilitats es produiran a aquesta zona d’ Alemanya. La col·laboració consisteix en que el Landkreis proporciona als nostres alumnes classes gratuïtes d’alemany portant estudiants de llengües amb beca ERASMUS de les seves Universitats alemanyes i quan són a alemanya ens troben  famílies acollidores pels dos mesos que estan a Alemanya a un preu molt raonable així com empreses adequades pels estudis que estan realitzant els nostres alumnes.

Mobilitat d'alumnes amb beca Erasmus estiu 2019

En Jordi Tavira alumne de 2n curs de Mecatrònica GS va arribar d’Alemanya el dia 3 d’agost amb les practiques finalitzades. Havia iniciat la seva aventura a Osnabrück el 30 de maig i aquests dos mesos li han servit per practicar l’alemany, practicar els seus coneixements de Mecatrònica , per relacionar-se amb una família alemanya, sense oblidar la part cultural del país amb sortides i activitats que els proporcionava el nostre soci el Landkreis d’Osnabruck o visites a museus com el Madame Tussauds.

Estem segurs que això augmentarà la seva empleabilitat i diferenciarà el seu currículum d’altres candidats. Felicitats Jordi!!

 
 

Jornades de formació del KA103 a Madrid (15 i 16 d'octubre de 2019)

AAquestes jornades són conseqüència de la concessió del nou KA103 del 2019. Aquest programa serveix per la formació i les  practiques a l’estranger per estudiants de Grau Superior i també Universitaris.

En aquesta convocatòria  han sigut seleccionats 1065 projectes dels quals 831 són per centres d’FP , 87 per Universitats , 103 per Escoles Superiors d’Arts i 44 per consorcis. L’import total és 124 milions d’euros, amb un total de 58.012 mobilitats concedides.

El programa ERASMUS es considera un dels vaixells insígnia de la política de la UE fins el punt  que es preveu que a partir del 2020 es dupliqui o tripliqui  el pressupost europeu per aquest programa. També és important per l’impacte econòmic que suposa per Espanya ja que som el primer destí triat pels estudiants de la resta d’Europa des del 2001.

D. José Manuel González Canino, Director de la Unidad de Educación Superior, SEPIE va explicar les principals novetats del programa ERASMUS+:

  • La digitalització del projecte o sigui tots els documents estaran en una plataforma on line i es signaran en aquesta mateixa plataforma  anomenada “ONLINE LEARNING AGREEMENT+” i amb web https://www.learning-agreement.eu/start/
  • Creació de la plataforma ERASMUS dashboard per la gestió d’alumnes i convenis https://www.erasmus-dashboard.eu/intro
  • Es crea “My acadèmic ID”  que és la targeta per l’estudiant . S’inicia el 2019 i servirà  per l´intercanvi de dades d’alumnes entre institucions
  • Es substituirà el número PIC pel OID per cada institució

Des de l’NS Alfons Costafreda farem l’esforç per adaptar-nos a les noves plataformes i nous requeriments  que ens proposi el programa ERASMUS+ ja que és en benefici dels alumnes. Les estadístiques del SEPIE ens diuen que el 90% utilitzen les habilitats adquirides  a l’estranger, el 84%  tenen més oportunitats de creixement personal.

A sota podem veure a la nostra coordinadora amb el Sr.González  i davant del “photocall”.

 

Daria Moroseeva professora d'alemany dels nostres alumnes de CCFF que volen fer l'FCT a Alemanya l'estiu del 2020 amb beca ERASMUS+

Donem la benvinguda al nostre centre a la Daria de nacionalitat russa que estudia llengües a La universitat  de Osnabrück. Ha vingut amb beca ERASMUS+ d’aquesta Universitat i també fa classes a l’Institut Torrevicens  de Lleida.

Ha compartit amb nosaltres la “paella”  d’inici de curs i amb els alumnes han fet una classe d’alemany visitant la nostra ciutat.

 
 

 

 


Institut
Alfons Costafreda

Adreça: Av. Tarragona s/n
Població: Tàrrega (25300)
Telèfon: 973 31 22 04
Fax: 973 31 33 09
Correu-e: c5006781@xtec.cat

Projectes de mobilitat

Borsa de Treball

Assessorament i reconeixement


No trobes el que busques?


Segueix-nos a:


Informació sobre protecció de dades

Localització

© 2020 INS Alfons Costafreda