Cicles Formatius

 

L'INS Afons Costafreda participa en la celebració de la Diada d’Europa o Shumann’s day

77 centres de secundaria durant el confinament fan un vídeo commemoratiu

El 9 de maig es celebra la diada d’Europa celebrant els discurs que Robert Shuman, ministre francès, va fer en 1950 i que va suposar el primer embrió de la Unió Europea.

Davant la impossibilitat de celebrar als Instituts aquest dia i a través dels coordinadors de mobilitat del centre s’ha elaborat aquest vídeo:


 
 

A l’Institut Alfons Costafreda, de Tàrrega, el Dia de la Internet Segura va suposar la culminació d’un projecte de tot el trimestre. Deixem que ens ho expliqui Mònica Buj, professora dels cicles formatius d'informàtica: “Els alumnes, mitjançant el treball en equip, es van documentar d’un dels riscos d’Internet i van elaborar un pòster per equip. L’estructura dels pòsters havia de ser similar: número i nom del risc, definició del risc, informació relativa a com detectar el risc i com solucionar-lo, prevenció, etc. I a més a més, el pòster havia d’incloure dos codis QR: un que enllacés a un vídeo explicatiu del risc i l’altre, a un formulari de Google. El formulari planteja una pregunta relacionada amb el risc i en cas de respondre bé la pregunta, es mostra una pista necessària per poder obrir els cadenats de dues caixes. Aquest Breakout el vam fer amb els alumnes de SMX el Dia de la Internet Segura, i ara està previst que els alumnes d’ESO hi juguin en les diferents sessions de tutoria”.

 

El passat  27 de febrer i el 3 de març els alumnes d'Administració i Finances de GS van assistir a les activitats culturals en anglès  que fa l'EOI. Concretament el primer dia Helen Lindsday  els hi va fer la xerrada "A short history of Rock & Roll and the rise of pop culture" . El dia 3 de març l'autor de 4 llibres i Youtuber  Ian Gibbs els va fer un taller de tècniques d'estudi anomenat "How good are your learning skills?" . Aquesta col.laboració que vam iniciar els curs passat amb l'Escola Oficial d'Idiomes millora les habilitats dels nostres alumnes en anglès.

 

El passat  30 de gener els alumnes de Gestió Administrativa de grau mitjà van assistir a la conferencia “L’Economia del teu dia a dia”  feta pel  voluntari Lluís Sitjà  d’EFEC. En la conferència es va parlar de conceptes que es fan a les classes com la comptabilitat, la fiscalitat,la facturació, el sistema bancari  i es va relacionar amb casos pràctics i algunes experiències  personals del conferenciant. Dins d'aquest marc de xerrades financeres  el 5 de març va venir la Sra.  Alícia Carrera     empleada del BBV a fer el taller "Endeutar-se amb seny" on els va explicar tots els perills i avantatges dels diferents instruments financers, targetes de crèdit, de dèbit, revolving , préstecs, crowdfunding... Estem molt agraïts a l'Institut d'Estudis Financers per aquesta formació tan actualitzada.

 

Pàgina 1 de 19

Institut
Alfons Costafreda

Adreça: Av. Tarragona s/n
Població: Tàrrega (25300)
Telèfon: 973 31 22 04
Fax: 973 31 33 09
Correu-e: c5006781@xtec.cat

Projectes de mobilitat

Borsa de Treball

Assessorament i reconeixement


No trobes el que busques?


Segueix-nos a:


Informació sobre protecció de dades

Localització

© 2020 INS Alfons Costafreda