Participació

Creiem que és vital que el nostre alumnat es senti part important del centre. Fomentem la participació, el debat i l'aportació d'idees, com a eina de millora del centre, i d'implicació de l'alumnat en el seu propi aprenentatge personal

Atenció a l'alumnat

Vetllem per la bona tutorització, l'orientació i l'acompanyament del nostre alumnat. La coordinació dels tutors es realitza en reunions setmanals de tutors i d'equips docents, que permeten fer un seguiment acurat de l'alumnat, i desenvolupar les activitats de creixement personal i d'orientació

Internacionalització

Internacionalització

Oferim recursos al nostre alumnat perquè els sigui més fàcil obrir-se a noves possibilitats i adaptar-se a aquelles oportunitats que se'ls presentin més enllà de les nostres fronteres

Món Empresarial

Com a centre que ofereix totes les opcions de postobligatoris (Batxillerat i Cicles Formatius), la nostra relació amb les empreses és una de les nostres raons de ser

Qualitat

Tres etapes educatives ben diferenciades, però un mateix sistema de gestió, que ens permet unificar criteris, reflexionar sobre les nostres pràctiques, fer un seguiment de les mesures de millora i, en definitiva, esdevenir més eficients en la cura del nostre alumnat

Del 15 al 21 de juny va tenir lloc un any més l'intercanvi entre els nostres estudiants d'Alemany de 2n de Batxillerat i els alumnes del Mat-Nat Gymansium de Mönchengladbch. Aquest intercanvi és anual i comença cada any al setembre, quan els estudiants alemanys visiten la nostra ciutat durant una setmana, i finalitza el mes de juny, amb el viatge dels nostres alumnes a Alemanya. 
 
Aquesta activitat suposa  una experiència lingüística, cultural i personal molt enriquidora, ja que els estudiants realitzen visites culturals durant l'estada i comparteixen casa i família durant les seves estades, fet que els permet establir llaços de coneixement i amistat.

El centre es va presentar al concurs amb el treball de recerca de Mar Sánchez, “La diversitat és possible en l'educació”.
 
El guardó es dona en el marc dels Premis de Recerca Jove, que atorga el Govern a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), els quals volen fomentar l’esperit científic entre el jovent i tenen com a objectiu distingir els millors treballs de recerca en qualsevol àrea de coneixement fets per estudiants de secundària i reconèixer, alhora, l’esforç en el foment de la recerca del centres on estudien.
 

El passat 16 de juny i fins el 17  de juliol  2 alumnes dels CCFF GM de Gestió Administrativa i 2 de  Manteniment Electromecànic van anar a Malta a fer pràctiques en empreses d'aquests país i dins del programa ERASMUS+ KA102. Els alumnes, per treballar allí, han utilitzat l’anglès com a llengua vehicular. Comenten que ha rebut una gran acollida per part de les empreses i que estan visquen una bona experiència pel fet de conèixer una altre país, una altra cultura i compartir residencia amb  40 practicants d’altres nacionalitats.

Els alumnes Sergi Gimeno, Àlex Podadera i Adrià Vallès del CFGS de Mecatrònica Industrial han quedat seleccionats com a un dels cinc millors en el concurs d'aplicacions amb kit d'Omron. 
 
Han presentat un automatisme realitzat en l'assignatura de Projecte durant el curs 2016-2017 i millorada per tres alumnes durant el curs 2018-2019.
 
El projecte presentat consta d'una cinta flexible de Pick and Place, amb càmera de visió artificial, PLC amb perifèria descentralitzada, robot scara, pantalla tàctil de control i variador de freqüència, tot comunicat mitjançant un sistema d'ethernet IP.

El passat divendres dia 7 de juny, es va fer entrega de l'orla a l'alumnat de Cicles Formatius de la promoció 2017-19. L'acte va comptar amb la presència de familiars i amics de l'alumnat, i amb les intervencions del director del centre, Sr. Jordi Capdevila, la coordinadora de tutors Sra. Dolors Torrebadella – en representació de la cap d’estudis Sra. Mercè Sió-,  el president de l'AMPA, Sr. Josep Maria Recasens i el Sr. Ramon Carulla, director de recursos humans de Ros Roca. Els representants de l'alumnat van dedicar un discurs molt emotiu al professorat, a les famílies i als companys de promoció.

El passat divendres dia 17 de maig, l'lumnat de 2n de Batxillerat del nostre centre va obtenir l'orla de la promoció 2017-19. L'acte va comptar amb la presència de familiars i amics de l'alumnat, i amb les intervencions del director del centre, Jordi Capdevila, la secretària de l'AMPA, M. Alba Salvadó, la coordinadora de Batxillerat, Montse Garcia, i les tutores de 2n de Batxillerat, Carme Aiguadé i Montse Ruiz.

Els alumnes de 2on curs del CFGS de Mecatrònica Industrial han assistit a una jornada tècnica de formació a l’empresa KUKA ROBOTS IBÉRICA ubicada a Vilanova i la Geltrú. La sessió ha estat impartida pel Sr. Ivan Sánchez. A l’inici de la sessió ha fet referència a les precaucions que s’ha de tenir a l’hora de manipular robots i el funcionament de la consola de control per realitzar els moviments bàsics, després ha parlat del posicionament i les tasques de manteniment respecte al seu calibratge i ajust.

El passat 25 d'abril els alumnes de grau superior d'Administració i Finances i els de Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma del nostre institut van assistir al Centre d'Empreses Innovadores de Tàrrega situat a Cal Trepat. El tècnic Carles Domingo els va explicar les característiques d'aquest viver d'empreses i desprès van assistir a dues conferències d'empreses que estan allotjades en aquest viver targarí.

Institut
Alfons Costafreda

Adreça: Av. Tarragona s/n
Població: Tàrrega (25300)
Telèfon: 973 31 22 04
Fax: 973 31 33 09
Correu-e: c5006781@xtec.cat

Projectes de mobilitat

Borsa de Treball

Assessorament i reconeixement


No trobes el que busques?

 

Segueix-nos a:

Localització

 
© 2019 INS Alfons Costafreda