Aquest curs passat, 2020-2021, des de la comissió d’InnovaFP, es va plantejar la possibilitat d’oferir ordinadors en modalitat de préstec als alumnes que no en disposessin a casa, per tal facilitar la continuïtat de les seves tasques escolars a casa.
 
Aquest projecte va ser possible donat que ens vam assabentar de l’existència d’una borsa de reciclatge d’equips informàtics promoguda per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
 
D’aquesta manera ens van anar assignant equips informàtics de diferents característiques, que anàvem a recollir a Cerdanyola del Vallès, i que dúiem al nostre institut per a ser revisats i condicionats per a l’ús dels alumnes.

Els dies 15 i 16 de juny s’ha celebrat el campionat de formació professional Catskills 2021 de l’especialitat de mecatrònica, on els alumnes participants mostren els seus coneixements,  habilitats i destreses en diferents proves que se’ls proposa. En aquesta edició la competició va consistir en una primera prova de forma telemàtica des del propi centre i dos proves presencials a l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà de Girona.

Els alumnes  Josep Codina i Alba Gonzàlez  entre altres alumnes de 2n d'Administració i Finances de GS, van participar en el concurs de fotografia de la Fundació Catalunya-Europa, "Què és per a tu Europa?. Han quedat finalistes i les seves fotos seran exposades arreu de Catalunya.
 
Sota teniu els llocs d'exposició i les fotografies  amb els lemes "Per mi Europa és el camí" i "Europa  és com una gran família. Aquesta imatge pot representar un arbre genealògic, retratant les relacions entre els diferents països que formen part de la generació d’Europa." Aneu a veure l'exposició a l'espai LleidaJove - La Palma. Felicitats als guardonats!!

L’alumnat de primer de Manteniment Electromecànic ha iniciat un projecte en col·laboració amb el Museu de Cal Trepat i la Universitat de Lleida. Aquest projecte consistirà en la realització d’un curtmetratge audiovisual, a partir del qual investigaran sobre temàtiques relacionades amb la història del Museu i la Mecanització agrícola; l’evolució de la història del museu i la mecanització, el disseny arquitectònic de la fabrica i la seva relació amb el context històric i la revolució industrial i agrícola, la foneria o l’embarrat i l’evolució de les condicions i la seguretat laboral, són alguns dels temes escollits. El projecte es realitza en el marc dels Mòduls d’Anglès Tècnic i Formació i Orientació Laboral.

La setmana del 22 al 26 de març l'alumnat de 4t d'ESO ha realitzat el Projecte de Recerca sobre la IGUALTAT DE GÈNERE. Es combinen tallers impartits per professionals, gràcies al Pla Educatiu d'Entorn i a l'Ajuntament de Tàrrega, amb projectes elaborats des de l'Institut.

L'alumnat aprèn a detectar situacions discriminatòries i identificar conductes abusives, augmenta el coneixement sobre la violència de gènere, la gestió de relacions de parella sanes i els estereotips.

L’Institut Alfons Costafreda organitza les primeres Jornades de Formació Professional Dual, per al foment de l'ocupabilitat. Es duran a terme del 11 al 26 de març i inclouen activitats que consistiran en:
 
  • Trobades alumnat-empresa, entre les quals participen BonÀrea, Ros Roca, Casa Delfín, Flower, Beep, Itècnic i Eduard Seguí. També hi haurà una trobada del professorat amb les empreses formadores de DUAL col·laboradores del centre.

Els dies 22 i 25  de gener els alumnes de Grau Mitjà de Gestió Administrativa i Manteniment Electromecànic van participar en els tallers i conferències organitzades per EFEC (Economia Financera a les Escoles de Catalunya).  Els alumnes de primer van gaudir de l'activitat "Endeutar-se amb seny!",  Josep Reverte, assessor de banca jubilat, que els va explicar els perills de certs productes financers com les targetes revolving.  

Institut
Alfons Costafreda

Adreça: Av. Tarragona s/n
Població: Tàrrega (25300)
Telèfon: 973 31 22 04
Fax: 973 31 33 09
Correu-e: c5006781@xtec.cat

Projectes de mobilitat

Borsa de Treball

Assessorament i reconeixement


No trobes el que busques?


Segueix-nos a:


Informació sobre protecció de dades

Localització

© 2021 INS Alfons Costafreda