Després de la interrupció obligada per la pandèmia, finalment hem pogut realitzar la 4a edició de l'intercanvi Tàrrega - Mönchengladbach entre l'alumnat d'alemany del nostre institut i estudiants de castellà del Math-Nat Gymnasium, organitzat per la professora d'alemany del centre, Montse Garcia i la professora de castellà del Math Nat, Andrea Scheller.
 
La primera fase es va dur a terme del 12 al 19 de maig, quan vam rebre els nostres convidats a casa de les famílies participants i els vam poder mostrar tradicions com la nostra Festa Major o el torrons d'Agramunt, i llocs emblemàtics com la Seu Vella de Lleida, la Tarraco Romana i la capital, Barcelona.
 

Acte de lliurament dels premis del 1r CONCURS DE PROJECTES 2022 i acte de lliurament de les Orles de la promoció 20-22
 
El dia 10 de juny de 2022 es va celebrar, a la Sala d’Actes del Servei Educatiu de l’Urgell, el lliurament dels premis del primer Concurs de Projectes de l’Institut Alfons Costafreda, realitzat en el marc del projecte d’aula emprenedora del Centre per al curs 21-22. En aquest concurs hi va poder participar tot l’alumnat de segon curs que hagués fet un projecte i tot l’alumnat que ha cursat Empresa i iniciativa emprenedora al centre durant el curs 21-22. El certamen va premiar projectes en tres categories diferents, corresponents a les famílies professionals que imparteixen estudis al centre: Empresa i emprenedoria, Informàtica i digitalització i Mecatrònica i Manteniment industrial.  

El Consell de Delegats s'ha reunit per últim cop aquest curs, en una sessió molt enriquidora de tancament i valoració de la seva tasca participativa i representativa.
 
Enguany hem participat en el projecte Delegats 3D, gràcies al qual alguns delegats (Roger Barroso i Lluc Seguí) i les coordinadores de participació (Maria Barrull, Montse Garcia i Alba Valls) hem pogut comptar amb els assessoraments de Miquel Gómez Gustà. Els participants en el Consell l'han valorat com un projecte ambiciós que, tot i no haver tingut el temps suficient per completar-lo aquest curs, val la pena continuar-hi treballant el curs que ve, aprofitant l'aprenentatge de l'experiència acumulada.
 

Aquest curs 2021-2022, des de la comissió d’InnovaFP, s’ha endegat un projecte de col·laboració amb diverses escoles i entitats, per ajudar-los en el manteniment i reparació dels recursos TIC dels que disposen.

L’objectiu d’aquest projecte ha estat poder proveir als alumnes del PFI d’auxiliar de muntatge i reparació d’equips informàtics, de maquinari real per fer pràctiques de reparació i manteniment. Això els ha implicat haver de fer un treball de tipus professional, amb un compromís real amb els equips dels ‘clients’.


🗓️ Presentació de la sol·licitud: del 19 de maig al 30 de setembre de 2022.

Aquestes beques van adreçades a alumnes escolaritzats en centres educatius espanyols que acreditin la necessitat específica de rebre suport educatiu i reuneixin els requisits establerts:
 
- Alumnes que presenten necessitats educatives especials derivades de discapacitat o trastorn greu de conducta o trastorn de la comunicació i el llenguatge o trastorn de l'espectre autista
 
- Alumnes amb necessitat específica de suport educatiu associat a altes capacitats intel·lectuals

ℹ️ Més informació a:
https://educacio.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Ajuts-per-a-alumnes-amb-necessitat-especifica-de-suport-educatiu    

El passat 21 d'abril, es signà el conveni amb AGBAR per impulsar el nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà  Xarxes i Estacions de Tractament d'aigües que es cursarà al centre el proper curs 22-23. Agbar és el referent  FP Dual en el àmbit de l'aigua, la companyia assessorarà el professorat, coordina l'equipament de les aules-taller i organitza visites formatives o jornades temàtiques del sector.

👉 El 30 de març comença el període de presentació de sol·licituds de les beques per a ensenyaments postobligatoris no universitaris pel curs acadèmic 2022-2023.

🗓️ Presentació de la sol·licitud: del 30 de març al 12 de maig de 2022.

Les beques per a ensenyaments postobligatoris no universitaris van dirigides a estudiants de:

📚 Batxillerat
🔧 FP de grau mitjà i superior
🥎Ensenyaments esportius
📕 Cursos per a l’accés a cicles de grau mitjà i superior
➕Altres

ℹ️ Més informació a

L'INS Alfons Costafreda ha renovat l’acord per aquest curs 2021-22 amb l'empresa Sistemas de Publicaciones Informáticas (S.P.I.) que cedeix al centre llicències del programa GMAO LINX 7.0. Aquest acord permet millorar la formació dels estudiants del Cicle de Grau Superior de Mecatrònica Industrial en l'àmbit de la Gestió del Manteniment Assistida per Ordinador.
 

Institut
Alfons Costafreda

Adreça: Av. Tarragona s/n
Població: Tàrrega (25300)
Telèfon: 973 31 22 04
Fax: 973 31 33 09
Correu-e: c5006781@xtec.cat

Projectes de mobilitat

Borsa de Treball

Assessorament i reconeixement


No trobes el que busques?


Segueix-nos a:


Informació sobre protecció de dades

Localització

Aquest centre participa al programa de contractació de personal addicional. Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel Departament d’Educació i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19.​

© 2022 INS Alfons Costafreda