L’alumnat de primer de Manteniment Electromecànic ha iniciat un projecte en col·laboració amb el Museu de Cal Trepat i la Universitat de Lleida. Aquest projecte consistirà en la realització d’un curtmetratge audiovisual, a partir del qual investigaran sobre temàtiques relacionades amb la història del Museu i la Mecanització agrícola; l’evolució de la història del museu i la mecanització, el disseny arquitectònic de la fabrica i la seva relació amb el context històric i la revolució industrial i agrícola, la foneria o l’embarrat i l’evolució de les condicions i la seguretat laboral, són alguns dels temes escollits. El projecte es realitza en el marc dels Mòduls d’Anglès Tècnic i Formació i Orientació Laboral.

La setmana del 22 al 26 de març l'alumnat de 4t d'ESO ha realitzat el Projecte de Recerca sobre la IGUALTAT DE GÈNERE. Es combinen tallers impartits per professionals, gràcies al Pla Educatiu d'Entorn i a l'Ajuntament de Tàrrega, amb projectes elaborats des de l'Institut.

L'alumnat aprèn a detectar situacions discriminatòries i identificar conductes abusives, augmenta el coneixement sobre la violència de gènere, la gestió de relacions de parella sanes i els estereotips.

L’Institut Alfons Costafreda organitza les primeres Jornades de Formació Professional Dual, per al foment de l'ocupabilitat. Es duran a terme del 11 al 26 de març i inclouen activitats que consistiran en:
 
  • Trobades alumnat-empresa, entre les quals participen BonÀrea, Ros Roca, Casa Delfín, Flower, Beep, Itècnic i Eduard Seguí. També hi haurà una trobada del professorat amb les empreses formadores de DUAL col·laboradores del centre.

Els dies 22 i 25  de gener els alumnes de Grau Mitjà de Gestió Administrativa i Manteniment Electromecànic van participar en els tallers i conferències organitzades per EFEC (Economia Financera a les Escoles de Catalunya).  Els alumnes de primer van gaudir de l'activitat "Endeutar-se amb seny!",  Josep Reverte, assessor de banca jubilat, que els va explicar els perills de certs productes financers com les targetes revolving.  

Com cada any, l’alumnat de 1r d'ESO ha treballat amb il·lustracions nadalenques des de la matèria d’educació visual, audiovisual i plàstica. Només una ha estat la seleccionada per a la portada de la postal de nadal i la tria ha estat difícil, per la qual cosa volem desitjar-vos bones festes amb altres creacions del nostre alumnat.
 

L'INS Alfons Costafreda ha signat un acord amb l'empresa Sistemas de Publicaciones Informáticas (S.P.I.) que cedeix al centre llicències del programa GMAO LINX 7.0. Aquest acord permetrà millorar la formació dels estudiants del Cicle de Grau Superior de Mecatrònica Industrial en l'àmbit de la Gestió del Manteniment Assistida per Ordinador. Aquest programa informàtic és una eina que permet gestionar, de forma avançada, el manteniment d'instal.lacions industrials I d'edificis. Més informació: www.gmaolinx.com

Institut
Alfons Costafreda

Adreça: Av. Tarragona s/n
Població: Tàrrega (25300)
Telèfon: 973 31 22 04
Fax: 973 31 33 09
Correu-e: c5006781@xtec.cat

Projectes de mobilitat

Borsa de Treball

Assessorament i reconeixement


No trobes el que busques?


Segueix-nos a:


Informació sobre protecció de dades

Localització

© 2021 INS Alfons Costafreda