Telèfon: 973 31 22 04   |   E-mail: c5006781@xtec.cat

Difusió

El curs 2020-21, el SEPIE ens ha acceptat la sol·licitud pel projecte “Learning 21st Century Skills. Cross-curricular Approach to teaching and learning in English.” El nostre objectiu principal és promoure l’internacionalització del centre i que el professorat es pugui formar i aprendre bones pràctiques al mateix temps que millora el seu nivell d’anglès i intercanvia formes de treball amb professorat d’arreu d’Europa.

A continuació, podeu trobar informació sobre les experiències viscudes per part de diferents membres del claustre de l’INS Alfons Costafreda.

ALBA VALLS

Del 17 al 31 de juliol del 2021 vaig poder gaudir de l’experiència Erasmus+ a Islàndia (Reykjavic).

Vaig fer dos cursos de formació. El primer va ser “Climate cares”, on vam treballar aspectes de sostenibilitat i medi ambient aplicats a les escoles i instituts. Com a professora de biologia i de ciències de la terra vaig aconseguir molts recursos que són útils per al Departament de Ciències i per les meves classes.

El segon curs va ser “PBL: Project Based Learning”. En aquest cas, vam aprendre a treballar en projectes, la qual cosa s’està implementant molt als centres catalans ja. A part, vam aconseguir molts recursos variats relacionats amb les metodologies d’ensenyament-aprenentatge.

A més de tota la part de formació, vam aprofitar les dues setmanes per fer visites als llocs més emblemàtics de la zona i vaig poder descobrir un país increïble. En aquell moment hi havia el volcà Fragadalsfjall en actiu i vam poder anar-hi i veure l’erupció de ben a prop. Això per una professora de ciències de la terra és com un somni!

Per acabar, m’agradaria destacar que un dels aspectes interessants de l’Erasmus+ és tots els professors de tota Europa que coneixem. Vaig tenir l’oportunitat de conèixer molta gent amb possibilitat de fer eTwinning en un futur

ÀNGELS CARULLA

FORMACIÓ ERASMUS de professorat estiu 2021 a Reykiavik


Junt amb altres professores del centre i en el marc del projecte de mobilitat KA103 la professora Àngels Carulla, professora d’anglès tècnic i de Formació i Orientació Laboral, va assistir a una formació sobre projectes emprenedors, a Reykjavik ( Islàndia) durant el mes de juliol de 2021. En aquest curs, a més de treballar conceptes sobre emprenedoria en anglès es va dur a terme projectes d’empresa amb professorat d’altres països. En el cas d’Àngels Carulla es va dur a terme un projecte d’aplicació turística per visitar Islàndia de la mà de persones autòctones.

Un altre dels temes treballats fou el de cerca de “partners” per a la internacionalització  del centre i els nous projectes que s’han concedit al centre: Vam contactar amb diferents Instituts d’Àustria i de la Reunión, amb estudis similars i es va intercanviar idees de projectes i possibles futures col·laboracions o estades.

Durant l’estada també es va aprofitar per fer turisme, intercanvi cultural amb professorat d’altres indrets i estudi d’idees emprenedores.

MÒNICA FORT

L’any 2021 encara va ser un any en plena pandèmia però les ganes de tornar a la normalitat i a fer tot allò que ens fa feliços, va fer que no dubtés ni un moment en demanar la beca Erasmus per al professorat que la Rosa Pijuan capitanejava per ultim any. La meva destinació va ser Florència, un destí que m’aporta molt culturalment i esperava que el curs per a professors que s’impartia en un antic palau fos d’allò més profitós.


El curs era sobre CLIL, Content Language integrated learning, com podría ensenyar anglès des de altres matèries: cuina, fotografía, història.. Vaig conèixer a la Sheila Corwin, una professora americana excepcional que em va ensenyar mil i un trucs per treballar la llengua anglesa, sobretot per projectes en els que els alumnes van treballant, investigant, traduint i aprenent, desde premisses i el seu propi esforç.