Batxillerat

Aquest dimecres 24 de gener ha tingut lloc al Rectorat de la Universitat de Lleida la III Jornada francòfona d’impuls al batxibac, una trobada d’alumnat i professorat interessat en la llengua francesa i la seva cultura que han organitzat, conjuntament, la Universitat de Lleida i el Departament d’Ensenyament.

Les alumnes del nostre centre Nabila Shabbir (1r de Batxillerat) i Mireia Sangenís (2n de Batxillerat), que estudien francès a l’EOI de Tàrrega, han participat en una taula rodona d’aquesta  jornada, explicant la seva experiència amb el francès, les seves motivacions per estudiar la llengua...

La jornada s’ha complementat amb altres tallers i activitats relacionats amb la llengua francesa; en resum, una oportunitat molt enriquidora per millorar els coneixements de francès.

Tres dels nostres alumnes amb el millor expedient de Batxillerat han recollit les Beques que promou Caixa Guissona, destinades als millors batxillers que es matriculin a un grau superior o universitari. Aquest any, els becats han estat l'Ariadna Rodés, la Marta Mudarra i l'Albert Alfonso. Enhorabona a tots tres!

El Treball de Recerca de l'alumna Maria Briansó de 1r de Batxillerat se centra en el teatre i en l'experiència de fer de monitora d'un grup que té com a objectiu interpretar una obra en el lliurament d'orles de l'ESO de final de curs. El TR té diferents àmbits: ella no només és la monitoria d'aquesta activitat extraescolar, sinó que ha escrit l'obra que es representarà i, a més a més, porta un diari personal d'aquesta experiència que treballa tot el recorregut d'una obra de teatre. L'activitat va començar aquest tercer trimestre amb alumnes d'ESO que hi volien participar, concretament s'han apuntat alumnes de 1r i 4t d'ESO, la realitzen un dia a la setmana, els dimarts. Primer van començar amb una sèrie d'activitats dramàtiques per treure la vergonya, modular la veu, reconèixer les diferents habilitats... després ja van passar a distribuir-se els papers. A l'hora de fer una valoració la Maria comenta que és difícil combinar tots els aspectes que envolten una obra de teatre i que el fet de compaginar l'activitat amb els estudis de 1r de Batxillerat té moments estressants.